İGÜ Rehberlik

Medya Ve İletişim

Medya ve İletişim Bölümü; gazete, dergi, TV, internet, radyo mecralarında görev alacak çalışanlar yetiştirmektedir.  İletişim konusunda da detaylı bir müfredat/ders içeriğine sahip olan bölüm, şirketlerin kurumsal iletişim bölümünde görev alabilecek donanımı öğrencilerine sağlamayı hedeflemektedir.

Medya ve İletişim Bölümlerinde Okuyacak Öğrencilerden Neler Beklenir?

İletişim becerisi, çalışkanlık, iyi niyet, adalet duygusu, araştırma, tarih bilgisi, mantık, takımdaşlık, saygı, sevgi, farklılıklara anlayış, mütevazılık, farkındalık, aidiyet, motivasyon, istikrar, sosyal sorumluluklara katılım, güzel sanatlara düşkünlük, kendine güven, itimat telkin etme, kişisel marka olmaya çaba, rekabet gibi özelliklerin varlığına ve gelişimine son derece önem vermekteyiz. Öğrencilerimiz en iyi sunum içeriği hazırlayan (iletişim becerisi) ve sunan, münazara dersleri yoluyla araştırma yapıp delillerle fikirlerini savunan, fikirlerine getirilen antitezleri (münazara mantığı içinde) çürütebilme becerisine sahip olmaktadırlar. Teorik derslerin yanında pratik eğitimlerle sektöre hazırladığımız öğrencilerimizin, sahada staj yapma zorunda olmaları, çoğu kez stajları vasıtasıyla mezuniyetleri sonrasında ilk işleri ile buluşmalarına da vesile olmaktadır.

Kendi Kariyerimden Bahsetmem Gerekirse

Medya ve İletişim bölüm başkanlığını son dört yıldır sürdürüyorum ve ilk kez bu yıl (2019) meslektaşlarım, bölüm hocalarımla birlikte bölümümüzde mezun verme gururunu yaşayacağız.

1982 yılında üniversiteyi kazandım. O yıllar, 18 tercih içinde puanınız hangi fakülteye uyuyor ise, o bölüme kayıt yaptırılan bir dönemdi. Kariyer planının pek bilinmediği o dönemlerde, sistem ancak deneme yanılma ile doğru yolu bulmanıza yol açıyordu. İ.Ü. İktisat Fakültesi’nde efsane hocalardan eğitim aldım. Temel disiplin alanı olan iktisat okumak bana hangi mesleği seçmem ya da seçmemem gerektiğini öğretti. Medya, iletişim ve tiyatro ilgi duyduğum ve kendimde sahip olduğuma inandığım enstrümanlarımı kullanabileceğim alanlardı. 30 yıl medya sektöründe görev aldıktan sonra, anne ve babamın da toplamda 80 yıllık öğretmenlik geçmişleri, akademisyenlik yolculuğumda yolumu aydınlattı. Ezcümle, tabir caizse, armut dibine düştü.

Halen görev aldığım üniversitemden önce, basında çalıştığım dönemlerde, 12 farklı üniversitede iletişim ve medya bazlı dersler verdim. 10 yıl İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli görev aldım. 2000 konukla canlı yayında yapımcılık ve sunuculuk ve 2 yıl süreli spikerlik görevlerinde bulundum. 2004 yılında kurumlara eğitim vermek üzere bir şirket kurdum ve 250’den fazla yerli ve yabancı kuruluşa eğitim verdim. Medyada çalıştığım dönemlerde çok sayıda seminer ve zirveler düzenledim. Başarılarım da oldu hatalarım da. Çok mutlu olduğum dönemleri de, zaman zaman hayal kırıklıklarını da birlikte yaşadım. Bugün, 30 yıl boyunca sahada yaşadığım tecrübeleri akademik zemin üzerine bina ederek öğrencilerime “idealist” çerçevede elimden geldiğince aktarmaya çalışıyorum. Hayattaki en büyük öğretmen olan yaşamın, onları bütünlemeye bırakmaması için deneyimlerimi ve bilgilerimi kendileriyle paylaşmaya çabalıyorum. Mesleğimizin gereğini yerine getirmeye çalışırken, ne kadar fazla deniz yıldızını denizle buluşturabilirsek, o nispette başarılı olabileceğimize yürekten inanıyorum.

Medya ve İletişim Bölümü
Dr. Öğrt. Üyesi M*** B*** Ö***

İGÜ REHBERLİK

İlk yorum senden olsun

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Birimi tarafından hazırlanan igurehberlik.com'da Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için uzman görüşleri, güncel haberler ve bölüm tanıtımlarını takip edebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla