İGÜ Rehberlik

Yönetim Bilişim Sistemleri Okuyorum

Lise yıllarımda öncelikli olarak birinci sınava hazırlanmaya odaklandım, çünkü bizim zamanımızda ilk sınav Mart ayında ve diğer sınav Haziran ayında yapılıyordu. Mart ayına kadar birinci sınava çalışıp daha sonra ikinci sınava çalışmaya başlamak çoğu kişinin yaptığı hatalardan birisiydi. Sınava hazırlıkta en önemli çalışma şekli bana göre planlı çalışmak ve yapılan plana daima uymak eğer kendi ders çalışma planınızı kendiniz yapamıyorsanız ve nereden başlamalıyım, ne kadar çalışmalıyım gibi sorularla kafanız karışıyorsa hedefleri olan bir arkadaş grubuyla fikir paylaşımı yaparak veya rehber öğretmenlerimizden yardım aldıktan sonra aldığınız fikirlerle de kendi çalışma programlarınızı hazırlayabilirsiniz.
Sınava Hazırlananlara Tavsiyem
  • Gerçek bir hedefe odaklanmak bu süreçte çok önemli ayrıca zamanımızı iyi yönetmemiz ve kendi iç disiplininizi kendiniz geliştirmeniz gerekiyor.
  • Sınava hazırlanırken kendinizi sosyal hayattan uzak tutarak cezalandırmayın programınıza sosyal hayatı da eklemeyi unutmayın.
  • Puanınıza göre değil istediğiniz bölüme yönelik tercih yapın yani biz kendi irademizi kullanarak kendi geleceğimizi tasarlıyoruz.
Peki benim için bu süreç nasıldı?
Sınav günü geldi çattı aylarca ve yıllarca emek harcadınız eğer gerçekten emek verdiyseniz emeğiniz asla karşılıksız kalmayacak, istediğiniz sonuca ulaşamadıysanız da sınav sistemi size her yıl bir hak daha tanıyor. Ben üniversiteye ikinci hazırlık senemde girdim, ilk sene sınavı ciddiye almadım herkes bir okula yerleşiyor ben de mutlaka istediğim iyi bir yere yerleşirim dedim. Tabii ki düşündüğüm gibi olmadı, olamazdı da, tercih sonuçları geldiğinde gitmek istemediğim bir yer olduğunu ve tekrar hazırlanmam gerektiğini gördüm. Sonraki sene sınava hazırlanırken sınavı ciddiye almak için aklımdan bazı düşünceleri asla çıkarmadım; “iyi bir üniversitede okursam iyi bir eğitim alacağım ve sonucunda iyi bir hayatım olacak” yani gideceğim üniversite ve seçeceğim bölüm benim ileride yaşayacağım hayat kalitemi belirleyecekti. Ayrıca ailemin yaptığı senelerce yatırım boşa gitmeyecek ve başarımla mutlu olacaklardı.
 21. yüzyılda başarılı ve mutlu olabilmek için en önemli özelliğin hızla değişen dünyaya adapte olabilmek olduğunu, bunun için de beceri ve yetkinliklerin içerikten daha önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüz teknoloji devri ve teknoloji artık bizim hayatımızın bir parçası her gün daha da ileriye gidiyor daha da gelişiyor. Ben de kendi yetenek ve isteklerimi birleştirdiğimde hem yönetim alanında hem de teknoloji, bilişim alanında bir meslek hayal ediyordum ki zaten Gelişim Üniversitesinde hayalini kurduğum bölüm varmış 🙂
Üniversiteden her şeyi beklemememiz gerekiyor derse girip çıktıktan sonra vize, final sınavlarından sadece iyi not almak olursa hedefimiz vasat bir mezun oluruz, okulu okurken kendimizi kariyer hayatına ne kadar hazırladığımız ve okulumuzun buna ne kadar destek olduğu da çok önemli. Üniversitenin ve şehrin sosyal sermayesinden üst düzeyde yararlanmamız gerekiyor. Eğitim biz öğrencilerin sorumluluğundadır ve fark yaratıp mutlu olmak da kendi elimizdedir.
Hayallerine ve amaçlarına ulaşmak isteyen tüm arkadaşlarıma sınavlarında başarılar diliyorum elinizden gelenin en iyisini yapın…
C*** S***
Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrencisi

İGÜ REHBERLİK

1 Yorum

  • Tebrik ederim..Hedefini ve ulaşmak için çabalarını güzel anlatmış,senden sonraki arkadaşlarına rehberlik etmişsin..Yolunda başarılar Ceren..

İstanbul Gelişim Üniversitesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Birimi tarafından hazırlanan igurehberlik.com'da Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için uzman görüşleri, güncel haberler ve bölüm tanıtımlarını takip edebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla